Milazgir mitingi: Halkımız iradesini sandığa yansıtmalı

DEM Parti’nin Milazgir’deki mitingindeki konuşmalarda, halk oy vermeye çağrılırken, gasp edilen belediyelerin farkla kazanılacağı vurgulandı.

YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mûş'un Milazgir (Malazgirt) ilçesinde miting düzenledi. İlçe merkezindeki meydanda düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan mitingde ilk olarak DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Ahmet Kenan Türker ve Gülistan Özel konuştu. Halka hizmet edeceklerini belirten eşbaşkan adayları, halkı sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

DEM Mûş Milletvekili Sümeyye Boz, cezaevlerinde devam eden açlık grevi ve adalet nöbetlerine değindi. Halka diz çöktürmeye çalışanlara meydanların en iyi cevabı verdiğini söyleyen Sümeyye Boz, “Malazgirt halkı seçimlerde onlara gereken cevap verecek. AKP-MHP faşist hükümeti yıllardır halkımıza zulmediyor. Her alanda Kürt halkının değerlerine saldırıyorlar. 100 yıldır Kürtler onlara boyun eğmedi ve eğmeyecektir. Bu seçimlerde halkımız büyük başarı gösterecek ve Sayın Öcalan üzerindeki tecridi de kıracaktır. Buradan sesleniyoruz ve Sayın Öcalan’a özgürlük diyoruz” dedi.

‘FARKLA KAZANACAĞIZ'

DEM Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık, “Mûş Kürt hareketine öncülük eden bir kent oldu ve zulme boyun eğmedi. Önceki seçim halkın iradesi burada gasp edildi. Silah zoru ve devlet baskısıyla belediyeyi aldılar. İşte bunlara seçimde hesap soracağız. Yine belediyelerde hırsızlık yaptılar. Bizim partimizde hırsızlık olmaz. Adaylarımız bu halkın evlatlarıdır. Elimizden alınan belediyeleri yarın büyük bir farkla alacağız. Sizler 107’de bu kente girerken burası Kürdün anayurduydu ve Kürtler buranın sahibiydi. Bugün neden Kürtlere düşmanlık ediyorsunuz? Sizin Kürtlere özür borcunuz var. Yaşadığımız tüm acıları göz önünde bulundurarak seçimlere gitmemiz gerekiyor” dedi.

 'HALK İRADESİNİ SANDIĞA YANSITMALI'

Taşımalı seçmelere dikkat çeken Sakık, “Kurdistan’a sefer olur ama zafer asla olmaz. Bu halk size asla oyun eğmeyecek, iradesine size teslim etmeyecektir. Bir kenti polis-asker niye kuşatır? Sen bu kenti tanımıyorsun ama bu kentin kaderini değiştiriyorsun. Ağrı’ya hayatın boyunca yolun düşmemiş ama gelecek buradaki halkın iradesini gasp edeceksiniz. Bizim irademizi kırmak için hazırlık yapıyorlar. Seçimden sonra ‘bakın Kürtler bize destek veriyor’ algısı yaratacaklar ve büyük bir savaş başlatacaklar. Bunun için halkın iradesini sandığa güçlü bir şekilde yansıtmalıdır” diye konuştu.